Sälja

Att sälja på auktion är enkelt och oerhört stimulerande. Funderar du på att sälja till exempel ett antikt skåp, en värdefull målning, en silverpjäs eller kanske ett smycke men är osäker på var och hur det ska ske? Kom till oss – vi hjälper dig!

Sommarutställning - tre konstnärer

Stockholms Auktionsverk är en av Skandinaviens största marknadsplatser för konst, konsthantverk, design och antikviteter. Vi bedriver klubbauktioner, onlineauktioner samt specialauktioner inom en rad olika områden. I samråd med din värderingsman görs en bedömning vilken auktionsform som passar just dina föremål bäst. Allt för att uppnå marknadens högsta pris. Oavsett auktionsform, exponeras alltid dina föremål för en global marknad.

Online

Vår klassiska stadsauktion sedan 1674 i digitalt format, här byter alla typer av föremål ägare 365 dagar om året. Visning sker på våra respektive filialer i Stockholm, Malmö, Göteborg, Helsingborg och Helsingfors. Med jämna mellanrum förekommer också specialauktioner och samlingar, t ex asiatiskt, leksaker, klockor och vapen.

Selected

Under hela säsongen kommer vi att erbjuder noga utvalda objekt som säljs kontinuerligt online. Våra erfarna experter gör urvalet, katalogiseringen och finns till hands för att besvara frågor kring föremålet. Vår verksamhet bygger på förtroende, kunskap, tradition och personliga kontakter.

Collection

Varje säsong visar vi ett urval av kollektioner inom olika områden och epoker på Nybrogatan 32 med avslut online. Här kan enskilda samlingar presenteras liksom kvalitetsauktioner med handplockade objekt inom exempelvis konst, design, antikviteter och smycken. Vi kan också erbjuda enskilda privata samlingar med konst eller dylikt ett attraktivt försäljningsalternativ. Biby Fideikommiss är ett exempel på en tidigare framgångsrik försäljning.

The Evening Sale

The Grand Finale som kröner varje säsong med ett stilsäkert urval av det bästa som finns att erbjuda från alla epoker och föremålsområden inom Fine Art. Den exklusiva visningen sker på Nybrogatan 32 och avslutas med en klassiska slagauktion på kvällstid.

Försäljningsvillkor & Provisioner

Klubbauktion: Är inget annat överenskommet debiteras varje auktionspost en försäljningsprovision om 15 procent inkl moms av det klubbade beloppet. Till detta kommer en fotoavgift från 300 kr inkl moms. För större uppdrag kan provisionen vara förhandlingsbar. För försäkringsskydd debiteras 1,25 procent av det lägre utropspriset. Utbetalning av försäljningslikvid sker 25 bankdagar efter det att auktionen är avslutad.

Onlineauktion: För varje auktionspost debiteras en försäljningsprovision om 15 procent inkl moms av det klubbade beloppet samt en fast avgift om 150 kr inkl moms. Vid återrop debiteras inga avgifter. Utbetalning av försäljningslikvid sker 25 bankdagar efter att auktionen är avslutad.

Transport & Helhetslösningar

Stockholms Auktionsverk samarbetar uteslutande med transportörer som är försäkrade och specialiserade på att hantera konst och antikviteter. Transportörerna står packmaterial, packning och emballering av dina föremål. Vi samarbetar bland annat med Artmove, mtab, Antikbud och Stadsbudsbolaget. Vi garanterar transport genom våra samarbetspartners inom en vecka. Kostnaden på cirka 1.000 kr/tim dras från slutlikviden.

 

Läs mer om inlämning, värdering och våra olika auktioner:

Värdering

Värdering av hela hem

Att sälja på klubbauktion

Att sälja på onlineauktion