Anna Elzer Oscarson vinner Lauritz konsthantverkspris

Onsdagen den 23 november gick årets stora Design S-gala av stapeln. Design S, som drivs av Svensk Form, är Sveriges främsta designutmärkelse som premierar formgivare inom bl.a. arkitektur, möbler, mode och konsthantverk. I år är det tionde året som priset delas ut, men första gången som Lauritz Konsthantverkspris delas ut. 

Mette Rode Sundström delar ut Lauritz konsthantverkspris

Priset, som delades ut av Lauritz.coms VD Mette Rode Sundström, firades i storslagen miljö på Berns Salonger i Stockholm tillsammans med representanter från hela design-Sverige. 

Syftet med Lauritz Konsthantverkspris är att premiera en inspirerande formgivare som under flertalet år på ett nyskapande och hållbart sätt har bidragit till den svenska designscenen, och som fortfarande har många år att lyfta och synliggöra svensk formgivning och visa nya vägar inom sitt område. En etablerad formgivare som, precis som vi, helt enkelt brinner för riktigt fantastiskt konsthantverk.

Årets vinnare av Lauritz Konsthantverkspris är Anna Elzer Oscarson, bland annat för sina innovativa  och vackra keramikserier Dancing Dune och Dusty Diamonds.