Fashion & Lifestyle hösten 2011

Nästa vecka är det återigen dags för succén Fashion & Lifestyle på Stockholms Auktionsverk! Här finns kläder och accessoarer från hela 1900-talet och fram till idag.

Fashion & Lifestyle

Säg den kvinna som inte drömmer om en handväska från Hermès? Här finns chansen! Höjdpunkten på visningen är nog denna gång det fantastiska utbudet av dessa så hett eftertraktade handväskor. Här finns bland annat en hallonröd Birkin, en tobaksbrun Birkin, en cognacsfärgad Kelly, en klassisk svart Kelly och så kronan bland birkinväskorna - en ökenfärgad väska i alligator, dessutom helt oanvänd (nr 1144, utrop 150-175.000 kr).

Chanel är ett märke som aldrig verkar tappa i laddning. Publiken uppskattar den klassiska profilen och det välgjorda hantverket. De klassiska accessoarerna och dräkterna är mycket populära. Den roade kan botanisera bland ett stort utbud av smycken, dräktjackor, skor och handväskor. En kappa i dova färger med tillhörande kjol blir fin i höst (nr 1042, utrop 20-25.000 kr).

Här finns också ett flertal koffertar, beautyboxes och portfolios från 1900-talets olika decennier, som väcker habegär tillsammans med ett stort utbud av Louis Vuittons resebagage, där flera läckra koffertar från 1920-1970-talet sticker ut.

Auktionen innehåller många mycket vackra kreationer från 1950- och 1960-talen av sällsynt fin kvalitet från Balmain, Christian Dior, NK Franska Damskrädderiet och Märthaskolan.

Avdelningen Lifestyle innehåller allt ifrån tidskrifter, reservoarpennor och diverse från Tiffany & Co. Bland accessoarerna finner vi bland annat armbandsur, bijouterier och sjalar och även väskor från det gamla men högaktuella modehuset Céline.

Det ligger i tiden att uttrycka sin personlighet genom en utstickande klädstil. Det är trendigt med secondhand och den här auktionen håller en mycket hög kvalitet. Den kommer att locka en stor publik. Detta är femte auktionen i ordningen sedan vi startade med Fashion hösten 2009 och vi märker att intresset bara blir större och större.

Denna gång äger visningen rum på Hallwylska Palatsets vackra innergård!

Visning
9-11 september
Hallwylska Palatset

Auktion
12 september kl 17
Stockholms Auktionsverk, Nybrogatan 32

Till katalog

För mer information kontakta informationschef Anna Hamilton på tel 08-453 67 84 eller anna.hamilton@auktionsverket.se