Verksamhet

Antikskolan

Stockholms Auktionsverk är världens äldsta auktionshus med en dokumenterad historia som sträcker sig bak till 1674 och har alltså funnits när barock och rokoko var samtida stilar. Några av våra kunder som Karl XII, Carl Gustaf Tessin och Ernest Thiel har skrivit in sig i historieböckerna och ingår i dag i vår undervisning. I dag sträcker sig kurserna från antikens dagar fram till den allra senaste konsten och designen.

Kurserna leds av våra kunniga och passionerade lärare som ofta har lång yrkeserfarenhet från konst- och auktionsbranschen. Deltagarna får på Antikskolan en unik möjlighet att vid sidan av de teoretiska lektionerna få praktiska kunskaper genom studiebesök på auktionsvisningar, museer, konstgallerier och kulturhistoriska platser. Skolan arrangerar också uppskattade kulturresor vars teman sträckt sig från så skilda ämnen som den antika Sidenvägen i öster till samtidskonsten i Berlin.

Undervisningen sker huvudsakligen i våra trivsamma lokaler på Grev Turegatan 55 eller i våra visningssalar på Nybrogatan 32. För de praktiska lektionerna håller vi oftast till i Magasin 5 i Frihamnen där Stockholms Auktionsverk har sitt föremålsmagasin för alla sina auktioner.

Bland våra elever finns många yrkesgrupper representerade, exempelvis museer, polismyndigheten, antik- och konsthandlare, försäkringsbolag med flera, som önskar fördjupa sina kunskaper inom olika områden.

Följ Antikskolan på Facebook