Ökad satsning på Stockholms Auktionsverks Fine Art i nytt partnerskap med Per Taube

Stockholms Auktionsverk intensifierar nu insatsen för dig som kund. Vi gör detta för att kunna tillhandahålla ännu bättre prestationer och ännu högre servicenivå för alla våra kunder - både för dig som säljer och köper Fine Art, och för dig som handlar på våra dagliga onlineauktioner.

 

 

Stockholms Auktionsverk

Stockholms Auktionsverk är världens äldsta auktionshus och det förpliktar. Sedan vi förvärvades av Lauritz.com 2014 är vi redan Nordens största aktör inom onlineauktioner. Men vi är samtidigt mycket ambitiösa när det gäller att vidareutveckla vår position på den internationella Fine Art-marknaden. Vi önskar vara det naturliga valet för svenska kunder som säljer mycket exklusiva konstverk, konsthantverk och möbler till svenska såväl som internationella köpare. Som en del av vår tillväxtstrategi har vi därför valt att urskilja Stockholms Auktionsverk Fine Art i en självständig organisation, i ett nytt bolag, med den framgångsrike finansmannen Per Taube som ny delägare i samarbete med Lauritz.com. Förändringen för dig som Fine Art-kund blir i praktiken inte märkbar. Du köper och säljer fortfarande hos Stockholms Auktionsverk.

Våra kompetenta och sympatiska Fine Art-specialister gläder sig åt att även fortsättningsvis välkomna alla Fine Art-köpare och -säljare i våra fantastiska lokaler på Nybrogatan 32 i Stockholm. Våra specialister har gjort många planer för den kommande tiden, där vi kommer att presentera flera spännande Fine Art-auktioner inom vårt nya Collection-koncept med spektakulära visningar och inspirerande events på Nybrogatan. Samtidigt pågår inlämning inför vår nylanserade Evening Sale i juni. Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss om du önskar lämna in till någon av våra Fine Art-auktioner eller om du vill boka ett möte med någon av våra specialister. Om du redan lämnat in till en Fine Art-auktion så kommer allt att fungera som vanligt och du behöver inte göra något. Skulle du ändå ha frågor angående din försäljning så är du självklart välkommen att kontakta oss.

Önskar du sälja ett föremål som passar bättre på våra dagliga onlineauktioner så har vi möjlighet att hjälpa dig vid något av våra sex auktionshus runt om i Sverige: Magasin 5 och Slakthusgatan 22 vid Globen i Stockholm samt Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlstad Hammarö och vårt senaste auktionshus i Helsingfors, Finland. Inlämningen vid våra auktionshus är öppen 6 dagar i veckan och här står våra duktiga värderare redo att träffa dig och ta emot dina föremål. Du har också möjlighet att besöka visningen i respektive auktionshus. Slutligen kan du kontakta oss för bokning av hemvärdering, vi erbjuder alltid fri försäljningsvärdering av såväl hela hem som enstaka föremål.

Är du intresserad av att köpa konst, design, antikviteter eller roliga samlarobjekt kan du givetvis hitta din nya dröm, eller kanske fler, på Auktionsverket.se och på Lauritz.com. 

Läs gärna vårt pressmeddelande om Stockholms Auktionsverks nya Fine Art-organisation, inklusive uttalande av Per Taube om hans nya engagemang och från Bengt Sundström, styrelsens ordförande för Lauritz.com. 

Till pressmeddelande.