Lauritz.com Group etablerar auktionshus i Finland

Lauritz.com Group går nu in på den finska marknaden. I november 2017 öppnas dörrarna i Helsingfors för ett nytt auktionshus i Stockholms Auktionsverks namn.

 

Stockholms Auktionsverk öppnar i Helsingfors

Bengt Sundström, grundare och styrelseordförande för Lauritz.com Group förklarar:

”Vi har länge önskat utveckla våra skandinaviska rötter till att även omfatta Finland. Finland har ju ett starkt design-DNA, som på många sätt matchar Lauritz.coms identitet inom designikoner och möbelklassiker, likaså rymmer landet mycket intressant finsk och historisk rysk konst. Finland har därför alltid varit en potent möjlighet i vår långsiktiga strategi, och vi är glada för att nu skapa en fysisk närvaro i landet. Vi har ambitiösa förväntningar på både marknaden och vårt nya auktionshus, som vi hälsar välkommen i Lauritz.com-familjen”.

Det nya finska auktionshuset etableras i Stockholms Auktionsverks namn. Lauritz.com köpte under 2014 Stockholms Auktionsverk, som sedan dess har visat på en spännande utveckling under Niclas Forsmans ledning.

Niclas Forsman, VD for Stockholm Auktionsverk säger

 ”Det är med stor entusiasm Stockholms Auktionsverk tar ett nytt steg i företagets drygt 340-åriga historia genom att etablera oss i Helsingfors. Vi är säkra på att våra många internationella kunder kommer att visa på stort intresse för de finska varor som vi framöver kommer att presentera på auktion. Därutöver ser jag fram emot samarbetet med våra mycket kompetenta finska kollegor Helena Laakso och Dan Koskull. Vi är glada över att vårt mångåriga samarbete med vår representant i Finland Claire Svartström fortsätter.”

Från början av november kan lokala finska säljare därmed lämna in föremål till Stockholms Auktionsverks dagliga onlineauktioner på en prominent adress mitt i Helsingfors; Södra Kajen 14, 00130 Helsingfors. Sortimentet kommer att spänna brett inom konst, möbler, keramik, silver, smycken m.m. Lokala kunder kommer att i auktionshuset möta bl.a. just Helena Laakso och Dan von Koskull, som respektive är ansvariga för att förädla konst- och designkategorin. De är båda högt respekterade experter med en mångårig erfarenhet och tung expertis från auktionsbranschen. Vidare kommer Stockholms Auktionsverk i sitt nya finska auktionshus arrangera fine art-auktioner flera gånger om året, som inleds med en premiärauktion, inplanerat till slutet av november i år. Dessa fine art-auktioner hålls online för att säkra en så stor räckvidd som möjligt för att även nå den mer digitala konsumenten.

Alla auktionsvaror kommer att bli massivt exponerade på både Stockholms Auktionsverk onlineauktion och på Lauritz.coms övergripande plattform för att här attrahera internationella köpare. Lauritz.com registrerar över 6 miljoner onlinebesök i månaden.

För mer information, kontakta Stockholm Auktionsverks VD Niclas Forsman via Nina Juhl på telefon 08-453 67 84 eller Lauritz.com Groups styrelseordförande Bengt Sundström via presskoordinator Susanne Sandsberg på telefon +45 2689 1909.

Om Lauritz.com Group Lauritz.com Group har i dag 27 auktionshus fördelade i Sverige (8), Danmark (13), Tyskland (3), Norge (1) och Belgien (1). Koncernen äger flera brands, däribland Stockholms Auktionsverk. Auktionsomsättningen uppnådde 2016 1,073 miljarder DKK. Koncernen har mer än 3 miljoner registrerade kunder, och 6 miljoner besök på webbsidorna, mobila webbsidorna och apparna i månaden. Besökarna kommer löpande från ca 200 länder. Det ingår ca 370 medarbetare i hela koncernen.