Kommer snart online - HUGE

Konstnären HUGE , eller Daniel Fahlström som han egentligen heter var en av de första i världen att måla text som ballonger samt grundare av stilen ”Helium Graff-Style”. Under rubriken ”Text och Mening” kommer Stockholms Auktionsverk den 2 december att sälja åtta stycken verk av den uppmärksammade konstnären.

 

HUGE

HUGE har de senaste åren uppmärksammats internationellt, ibland annat Paris, Bangkok och New York. Hans konst har gett upphov till debatt; konstnären vars storhet samtiden inte förstår, men vars verk tacksamt tas emot av eftervärlden för att säljas till skyhöga priser. En del av en modern myt om konstnärens existensberättigande som idag närmast har blivit till en del av den kontemporära konsten framgångssaga.

HUGE ifrågasätter bildens opålitlighet. Och det handlar om tolkning och innebörd. Är det text? Är det ballonger? Är det graffiti, klotter eller bara sprayfärg målad på en fasad? Frågeställningar som går som en röd tråd genom HUGEs konstnärskap.

I de åtta staffliverk som ställs ut på Stockholms Auktionsverk under rubriken ”Text och Mening”, finner vi prov på hur HUGE blandar dessa frågeställningar i sin konst. Han ifrågasätter relationen mellan bokstäver och utfyllnad. Tekniskt avancerade bilder där skuggor och färg används tills texten uppgår i ballonger. HUGE ger bokstäverna en annan mening, en annan betydelse. Han gör ballongerna till en symbol för sin egen stil.

Katalog online 28 november
Auktion online 2 december