Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen stöder Barndiabetesfonden med en auktion

Samhällsmatchen och Hammarby Fotboll har sedan förra året ett samarbete med Barndiabetesfonden. Syftet med samarbetet är att sprida kunskap och information kring Typ 1 diabetes samt att samla in pengar till forskning. Förra året resulterade insamlingskampanjen i drygt 250 000 kr till forskning och i år så fortsätter vårt gemensamma arbete mot sjukdomen.

.

Hammarby Fotboll gör redan idag mycket för samhället genom att erbjuda aktiviteter för tusentals aktiva spelare och ledare – och vi förverkligar drömmar. Men vi kan göra mer. Precis som att fotbollsspelare behöver blick för spelet, behöver vi en blick för samspelet mellan fotbollen och samhället.

Samhällsmatchen handlar om matchen utanför de kritade linjerna och vad Hammarby Fotboll som idrottsförening kan göra för att adressera rådande samhällsutmaningar och hur vi, konkret, kan vara med och bidra till ett bättre samhälle. Det insamlade kapitalet från den kommande auktionen går oavkortat till forskning kring Typ 1 diabetes. Var med och stöd Barndiabetsfondens arbete.  

Från och med den 15 oktober kan du se auktionsföremålen och lägga bud på online.auktionsverket.se