Klassiska & Asiatiska - katalog online

Stockholms Auktionsverk är stolta att presenterar höstens Klassiska & Asiatiska auktion. Bland annat säljs en nyupptäckt målning av högaktuella John Bauer. Det är med stor förväntan som den nyupptäckta målningen Prinsessan och Trollen ( utrop 800.000 - 1.000.000 kr) presenteras för konstpubliken. 

Läs mer

Välkommen till Verket #2!

Stockholms Auktionsverk x Lauritz är stolta att presentera ett nytt nummer av Verket! Verket är vårt nya magasin som bjuder på inspirerande artiklar om konst, design, antikviteter och inredning. Hela 36 sidor fyllda med underbara auktionshistorier, intervjuer med karismatiska människor, behind-the-scenes berättelser, en inblick i våra experters vardag, bra auktionstips, lockande auktionsföremål och mycket mer.

Läs mer

Gerhard Nordströms konstskatt till Ernst-Hugo Järegård under klubban!

Gerhard Nordström räknas som en av våra främsta konstnärer. Han brann av engagemang och skaparlust. Vid första anblick kan hans skildringar av bruna skånska åkrar och prunkande landskap te sig oskuldsfulla och idylliska. Men i grönskan gömmer sig ofta politiskt laddade motiv och ett kritiskt granskande öga.

Läs mer

Succé och auktionsrekord för Goodwin!

Stockholms Auktionsverk slog återigen nytt auktionsrekord med Henry B Goodwins fotografi föreställande Vasakyrkan på Odengatan i Stockholm. Fotografiet av den banbrytande konstfotografen såldes för 21 500 kr. Intresset för Goodwins samling var stort, med ett samlat utrop på 314.000 kr såldes för 366.000 kr.  

 

 

Läs mer
1–10 av 398