Hipp hipp hurra - Lauritz 20 år!

Den 9 december är det precis 20 år sedan Lauritz.com onlineauktioner gick i luften. Lauritz.com grundläggare Bengt Sundström hade 1998 köpt det traditionella auktionshuset Lauritz Christensen auktioner, grundlagt 1885 och med huvudsäte på Sötorvet i Köpenhamn. Året efter - den 9 december 1999 – lanserade Bengt Sundström Lauritz.com och blev därmed den pionjär, med det första auktionshuset i världen, som konverterade från traditionella klubbauktioner till alla avhålla alla auktioner online.

 

Läs mer

Klassisk bilauktion 15 december

Den 15 december har Stockholms Auktionsverk nöjet att bjuda in till bilauktion. Under dagen auktioneras ett hundratal bilar från bland andra Aston Martin, Jaguar, BMW, Maserati, Ford Mustang, Mercedes-Benz och många fler.


Läs mer

Miljonnoteringar under höstens Moderna & Nutida auktion

Den 25 november gick höstens Moderna & Nutida auktion under klubban. Bland toppnoteringarna märktes Hilma af Klints, Mjältens kraft som under måndagen såldes för 1,96 miljoner, vilket torde vara en av de högsta noteringarna för konstnären. På möbelsidan utmärkte sig Axel Einar Hjorth även denna auktion då hans bord Lido såldes för 135 000 kronor.

 

Läs mer

Samlarhem - katalog online!

Stockholms Auktionsverk har nöjet att presentera en temaauktion som förklarar sin kärlek till föremålen och dess samlare. 
Auktion online 26 november
 

Läs mer

Urban Art

Urban Art är ett samlingsbegrepp för Street-art, Graffiti och de moderna inriktningar med rötter i den kulturen. 
Auktion online 27 november. 

 

Läs mer

Lotte Laserstein

Lotte Laserstein är en av 1900-talets mer intressanta konstnärer, som på grund av andra världskriget dessvärre hamnade utanför de internationella och etablerade konstnärskretsarna. Vid nazismens maktövertagande i Tyskland stod hon på tröskeln till att bli en av de riktigt stora konstnärerna i Berlin. Auktion online 25 november. 

Läs mer

Bläddra i vårt magasin Verket

Missa inte vårt nya magasin Verket! Här bjuds du på spännande och inspirerande artiklar och du får en titt på några av de bästa föremålen som säljs på höstens Fine Art auktioner.

 

Läs mer
1–10 av 366