Specialauktioner

Med jämna mellanrum har Stockholms Auktionsverk specialauktioner med olika teman. Det är främst auktioner online med visningar i Magasin 5 eller Slakthusgatan 22. Här kan du se kommande specialauktioner, vad vi söker och vem du ska vända dig till.

Läs mer

Sportmemorabilia & Affischkonst

Nu har vi publicerat årets upplaga av Sportmemorabilia & Affischkonst med OS-föremål, medaljer, autografer, affischer, sportutrustning, matchtröjor och framför allt - Zlatans berömda 47or från matchen sve-eng den 14 november 2012.

Läs mer

Fontana såld för 16,2 miljoner

Moderna auktionens andra dag bjöd på en fullsatt auktionssal och spännande verk av många av våra främsta svenska och internationella konstnärer. Auktionens höjdpunkt, Lucio Fontanas lysande gula konstverk Concetto Spaziale – Attese, såldes för 16,2 miljoner kronor.

 

Läs mer

Nytt auktionshus i Malmö

Den 19 oktober öppnade Stockholms Auktionsverk ett nytt auktionshus i Lauritz.com Malmös tidigare lokaler på Baltzarsgatan 6.

Läs mer

Film: Sofie Bexhed berättar om Fontana!

Höstens Moderna auktion bjuder på ett fantastiskt verk av en av världens främsta efterkrigskonstnärer, Lucio Fontana. Hör konstspecialist Sofie Bexhed berätta om det lysande konstverket - Concetto Spaziale - Attese.

Läs mer

Bernt Jonasson på onlineauktion

Auktionen innehåller ett trettiotal verk. I dessa kan vi följa konstnären från 1969 fram till och med en bit in i 2000-talet. Ett flertal av verken föreställer "växthusbilder" något som starkt förknippas med konstnären. 

Läs mer
1–10 av 469