73. Blaise Reutersward, NYCV7

Droit de suite

Objektsbeskrivning
BLAISE REUTERSWARD
född 1961
NYCV7 - ur Corners and Vegetation
Signerad, daterad och numrerad på baksidan Blaise Reutersward 2004, AP 3/3. C-print silikonmonterat på plexiglas med ekram, bildyta 176 x 269 cm.
Upplaga 3 + 3 AP.
Verket NYCV7 ur serien Corners and Vegetation är taget från ett hotellrum på Ritz Carlton. Med en lång slutartid har Blaise Reutersward skapat en slags glidning mellan det frusna ögonblicket och den evigt rullande tiden. Bilden skapar en märklig overklighetskänsla, som om den var tagen från en modell av staden. Detaljerna är suddiga och husfasaderna ser handgjorda ut, liksom den skog av träd som utgör största delen av fotografiet. En suggestiv drömvärld bjuder in.
Blaise Reutersward har en tydlig idébaserad praktik - det är ofta hans serier hålls samman av både visuella och konceptuella egenskaper. Med serier som Corners and Vegetations och Aktstudien und Deutsche Landschaften har han etablerat sig på den internationella konstscenen med utställningar i Frankrike, Tyskand och USA. Med en utpräglad sinnlighet och stark närvarokänsla skapar han bilder där uppfattningar om tid och rum sätts i rörelse.