Fantastiska Fynd

Fantastiska Fynd är en serie på 8 avsnitt, som följer livet bakom kulisserna i och omkring Lauritz.com som auktionshus. Fantastiska Fynd visas onsdagar kl 20.00 i Sjuan.

Fantastiska fynd (collage från Lauritz)

I Sverige har det historiskt sett alltid funnits en stor entusiasm för auktionsvärlden. Under senare år har det för alla med en passion för konst, samlarobjekt och unik inredning blivit trendigt att handla på auktion. Nu kommer programmet Fantastiska Fynd, ett samarbete mellan Lauritz.com och Sjuan där tittarna får en inblick i det dagliga arbetet på auktionshuset och historierna bakom varorna. Berättat av människor som älskar begagnade föremål med personlighet och som njuter av spänningen i vardagens skattjakt.
 
- Vi ser ett jätteintresse för köp och försäljning av begagnade varor inom konst, möbler, formgivning och antikviteter. Det känns kul att få belysa det genom värderingsexperternas och handlarnas vardag och genom kundernas upplevelser i det nya programmet Fantastiska fynd. Det är ett inspirerande samarbete för oss där auktionsvärlden får positiv uppmärksamhet i bästa sändningstid i Sjuan, säger Mette Rode Sundström, VD, Lauritz.com.
 
- I Fantastiska fynd får tittarna följa våra värderingsexperter och handlare på upptäcktsfärd bland en mångfald av antikviteter, konstföremål, smycken, mattor, lampor och moderna designklassiker. Vi får ta del av människors berättelser om alla de spännande föremålen som de säljer eller köper på auktion. Vilka möbler, samlarobjekt, kitsch eller kuriosa och vilken konst finner nya hem genom auktionerna? Tittarna får uppleva spänningen med fantastiska klubbslag och känna besvikelsen när keramikvasen inte var värd så mycket som man drömt om. Det bjuds på inspiration till ny inredning, tips för att fräscha upp en sliten möbel, och vi hoppas att vi alla blir lite klokare av alla ”små sverigehistorier”, säger Mette Rode Sundström.

Läs mer här